Aspartam

Undgå kunstige sødestoffer som aspartam

Undgå brug af kunstige sødestoffer som aspartam/NutraSweet.


Aspartam nedbrydes under fordøjelsen til fenylalanin, træsprit og asparginsyre. Disse kemiske forbindelser kan potentielt forstyrre blodsukkerniveauet, påvirke hjernens kemi og stofskifte. Trods den ofte småt printede deklaration på emballagen findes aspartam i over 5.000 fødevarer, herunder lightprodukter, slik, tyggegummi, sodavand og børnevitaminpiller. 

Det er også ansvarligt for størstedelen af klager til den

amerikanske sundhedsstyrelse, herunder rapporterede bivirkninger som mental uklarhed, synsforstyrrelser, afhængighed, kvalme, hjertebanken, hovedpine, depression og epileptiske anfald.


Ved opvarmning af fødevarer indeholdende aspartam dannes et toksisk nedbrydningsprodukt kaldet diketopiperazin, hvilket begrunder, at aspartam ikke bør anvendes til bagning og kogning. Gør opmærksom på denne potentielle sundhedsrisiko og overvej alternativer for at undgå de mulige negative virkninger forbundet med aspartam.

SKRIBENT

NAVN PÅ SKRIBENT

Kort tekst om skribent

ANNONCER KAN OPTRÆDE HER I HØJRE KOLONNE.