Fødevareintolerancer
Fødevareintolerance
Fødevareintolerance er en folkesygdom. Det ved vi bare ikke endnu, for kun
ganske få forskere i udlandet er opmærksomme på det irriterende fænomen.
Men ét er sikkert. Mange mærker allergilignende symptomer, hvor de almindelige
blodprøver og priktest intet viser, og de må gå hjem med uforrettet sag.
Eksemer, diarreer, smerter i maven, oppustethed, hovedpine, ledsmerter. Ikke
på én gang, ikke alle symptomer hos én person, men udefinerbare problemer,
som virkelig kan gøre hverdagen til et helvede af træthed og utilpashed. Kan
du genkende bare nogle få af disse symptomer, kan det være tegn på, at du
ikke danner nok af det enzym, som skal holde histamin i skak i vores
fordøjelse.
Vi kan få for meget histamin gennem vores mad. Her kommer oste,
pølser, vin og øl ind på førstepladsen, men alle fødevarer indeholder
aminer, som kan udløse en histaminreaktion. Men vi danner også histamin
selv, og kan du ikke regulere det via enzymet, kommer et eller flere af
symptomerne, ofte fra en times tid til flere timer efter du har spist. Og
det kan være virkelig svært at finde ud af, hvilke fødevarer, som har udløst
det.
Østrigske læger, immunologer og biokemikere har nu fundet nøglen til
problemet. De har tillige udviklet et produkt, som kan hjælpe på de
intolerancer, som opstår på grund af histaminreaktioner. Vi ved sjældent på
forhånd, om det er her, vores problem ligger. Men det geniale ved produktet
er, at får man øjeblikkelig hjælp – tabletten virker efter tyve minutter –
så ved man også, at man har et histaminproblem og kan fortsætte brugen af
kapslerne uden risiko for bivirkninger eller andre ubehageligheder.
En gratis bog om emnet findes på www.sund-forskning.dk
SKRIBENT
NAVN PÅ SKRIBENT
Kort tekst om skribent