Børn, fedt og indlæring
Ny forskning indikerer, at indlæring og hukommelse hos børn positivt påvirkes af flerumættede fedtsyrer, mens kolesterol synes at have en hæmmende virkning, ifølge et nyt studie med deltagelse af 3.666 børn i alderen 6 til 16 år.
Resultaterne af forsøget viser, at den totale fedtindtagelse ikke har nogen påvirkning på hukommelse eller koncentration, hvilket understreger betydningen af fedtstofkvaliteten.
Selv en beskeden erstatning af animalsk fedt eller kulhydrater med flerumættede fedtsyrer som primær energikilde har vist sig at forbedre indlæringsevnen.
For hver 100 mg kolesterol i kosten steg udfordringerne med indlæringen med 25 %.
Disse resultater støtter tidligere studier, der antyder, at omega-3 fedtsyrer, særligt fra fiskeolie, positivt påvirker mentale funktioner.
Kilde: www.freshscience.org
SKRIBENT
NAVN PÅ SKRIBENT
Kort tekst om skribent