Begræns mælkeprodukter
Begræns indtaget af mælkeprodukter
Komælk kan være udfordrende at nedbryde for mennesker, da den oprindeligt er beregnet til kalve.
Mange mennesker mangler det nødvendige enzym til effektiv fordøjelse af mælkeprodukter. Udover at mangle fibre kan mælkeprodukter også have en slimdannende og fedende virkning. For at minimere påvirkningen anbefales det at vælge uhomogeniserede produkter.
Mange yoghurtprodukter med frugtsmag indeholder betydelige mængder tilsat sukker, derfor er det bedre at vælge naturel varianter. A38 og Cultura anses for bedre alternativer på grund af deres indhold af gavnlige bakteriekulturer for tarmsystemet.
Surmælksprodukter, hvor laktosen er omdannet til mælkesyre, kan fremme fordøjelsen.
Der er også mange tilgængelige mælkeerstatninger som havremælk, mandelmælk, sojamælk og kokosmælk. For dem, der har svært ved at tolerere laktose, er laktosefri mælk et godt alternativ, da den ofte tolereres bedre.
SKRIBENT
MARIANNE PALM
Biopat, phytoterapeut og psykoterapeut